Welkom op Huis Brederode

Nakomelingen van Dirk Droossaard, 1e heer van Brederode

Alexandra van Griekenland

Vrouwelijk 1921 - 1993  (71 jaar)


Persoonlijke informatie    |    Media    |    Alles    |    PDF

 • Naam Alexandra van Griekenland 
  Geboren 25 mrt 1921  Athene, AI, GRC Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Geslacht Vrouwelijk 
  Overleden 30 jan 1993  Burgess Hill, We, GBR Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Aantekeningen 
  • Alexandra, prinses van Griekenland, koningin van Joegoslavië. Ze werd exact vijf maanden na de dood van haar vader geboren en is samen met haar moeder de enige binnen de Griekse koninklijke familie geweest die van direct Grieksen bloede was.

   Alexandra groeide op in een vijandige omgeving. Enerzijds was er het Griekse volk dat haar wantrouwde vanwege de afkeer dat het had van haar vader en vooral van zijn huwelijk met haar moeder. Anderzijds werd zij binnen haar familie met scheve ogen aangekeken wegens de slechte verhouding tussen de koninklijke familie en haar moeder en in het bijzonder als gevolg van de slechte verstandhouding tussen haar vader en grootvader, Constantijn I.

   Alexandra huwde in Londen met koning Peter II van Joegoslavië, die daar in ballingschap leefde.

   Nadat in Joegoslavië de monarchie werd afgeschaft vestigde het gezin zich in de Verenigde Staten. Na de dood van haar man in 1970, ging Alexandra in Groot-Brittannië wonen, waar zij in 1993 overleed. Zij werd begraven op het kerkhof bij het Tatoi-paleis, de zomerresidentie van de voormalige koningen van Griekenland
  Persoon-ID I10197  Huis Brederode
  Laatst gewijzigd op 17 jun 2019 

  Vader Alexander van Griekenland,   geb. 20 jul 1893, Athene, AI, GRC Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 25 okt 1920, Athene, AI, GRC Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 27 jaar) 
  Moeder Aspasia Manos,   geb. 4 sep 1896, Athene, AI, GRC Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 7 aug 1972, Venetië, ITA Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 75 jaar) 
  Getrouwd 4 nov 1919  Athene, AI, GRC Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats 
  Gezins-ID F3968  Gezinsblad  |  Familiekaart

  Gezin Peter van Joegoslavië,   geb. 6 sep 1923, Belgrado, YUG Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats,   ovl. 3 nov 1970, Los Angeles, CA, USA Zoek alle personen met gebeurtenissen in deze plaats  (Leeftijd 47 jaar) 
  Getrouwd 20 mrt 1944 
  Laatst gewijzigd op 24 aug 2019 
  Gezins-ID F3969  Gezinsblad  |  Familiekaart

 • Foto's
  Alexandra_of_Yugoslavia.jpg
  Alexandra_of_Yugoslavia.jpg